teknisk förvaltning i Fagersta och norbergs kommun

NVK logotyp
Norbergs kommuns logotyp
Fagersta kommun logotyp

SÖK PÅ SIDAN

Kontakta norra västmanlands kommunalteknikförbund

Postadress:

Box 2, 737 21 Fagersta

Telefon:

0223-446 00

Fax:

0223-164 30

Öppettider:

08.00-12.00 och 13.00-16.00

Besök oss:

Norbergsvägen 19 
737 21 ­Fagersta

Grävnings- och vägarbeten Fagersta

Asfalteringsarbete

2016-05-11 Dalavägen, Vilhelminavägen, Bruksvägen och Gamla Norbergsvägen i Fagersta är några av de vägar som snart kommer att asfalteras. Arbete pågår även för att återställa beläggning efter den omfattande fibergrävningen där flera mil berörs.

NVK har haft ett planeringsmöte med NCC för att upprätta en samordnad asfalteringsplan. Gamla Norbergsvägen/Bryggarvägen mot Solbacksvägen samt Kavelbrobacken, Hindric Pers och Rösbacken är prioriterade. Dalavägen, Vilhelminavägen och Bruksvägen ska också få ny asfalt i sommar.

Att det dröjer med asfalteringen beror bland annat på att asfaltsläggaren (maskinen) behöver vara ledig. Då det är flera i distriktet som delar på denna kan det därför ta tid innan det blir vårt områdes tur.

Det omfattande fiberarbetet där totalt flera mil har grävts upp gör att Skanova/Telia har mycket återställningsarbete att göra, vilket de inte har haft möjlighet till under vintern.

Ledningsarbete Hantverksvägen och Bergslagsvägen

2016-04-20 NVK beräkar att det är cirka 1,5 vecka kvar av ledningsarbetet på Hantverksvägen. Arbetet på Bergslagsvägen beräknas pågå majmånad ut.

Lekparker Fagersta

Belysning och studsmatta i Gröndalsparken Västanfors

2016-04-20 Lekparken vid Sjövägen har nu fått belysning för att ge utrymme till mer lektid och ökad säkerhet. Här näst planeras en studsmatta i parken. Markarbete och inköp ska samordnas för att spärra av lekparken under så kort tid så möjligt när anordningen ska på plats. Runt om studsmatta planeras gummiplattor/gummibeläggning.

Ny lekutrustning i Uggelbo

2016-04-20 Den mindre kommunala lekplatsen vid Uddbergsvägen har utökats och fått ny lekutrustning med rutchkana, bro och klättring. Nu är den helt klar med tak och rep för klättring.

Norrbyparken

2015-08-20 Från och med julimånad har den nya fantasilekparken hållits öppen för förväntansfulla besökare. I parken finns linbana, balansgångar, rutsckanor, leksaksskepp, sandlåda, gungor med mera. Det finns även grillplatser och bord med bänkar. I vinter kommer det att vara en upplyst pulkabacke.

Parker Fagersta

Sommarblomster i parkerna

2016-05-12 NVK har planterat ut sommarblomster i parkerna. Fontänterna är vattenfyllda och vattnet porlar. Välkommen till kommunernas vackra parker.

Fagersta kommun har 18 anlagda parker där Vilhelminaparken, Gröndalsparken och Bäckens park är de som har högst prioritet. I Norberg finns åtta anlagda parker och Engelbrektsparken och grönområdet vid området Svanen har högst prioritet.

Många av stolarna i parkerna har renoverats och fått helt nytt virke. Välkommen att besöka din park.

Bild på nyplanterade blommor i Fagersta centrum
Bild på blommor i Vilhelminaparken

Sidansvarig:

Linda Halldin-Normann

Senast ändrad:

2016-05-12

Scrolla upp