teknisk förvaltning i Fagersta och norbergs kommun

NVK logotyp
Norbergs kommuns logotyp
Fagersta kommun logotyp

SÖK PÅ SIDAN

Kontakta norra västmanlands kommunalteknikförbund

Postadress:

Box 2, 737 21 Fagersta

Telefon:

0223-446 00

Fax:

0223-164 30

Öppettider:

08.00-12.00 och 13.00-16.00

Besök oss:

Norbergsvägen 19 
737 21 ­Fagersta

Energi och klimat

Fagersta kommun och Norbergs kommun jobbar oavbrutet med klimatanpassning och energieffektivisering. Kommunerna är till exempel med i Miljö och klimatrådet i Västmanland, Förbundet Agenda 2030 och har gällande energi- och klimatstrategier.

Kommunerna har också en opartisk kostnadsfri Energi och Klimatrådgivning för privatpersoner, företag och organisationer. För mer information, klicka på fliken till höger.

Bild på elcykel

I Fagersta kommun finns en kommunägd byggnad med solceller. Den nybyggda förskolan Skogsgläntan har 288 solpaneler på taket. De producerar el som används direkt av förskolan.

Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund är Kranmärkta
Ett av projekten genom Västmanlands Miljö- och klimatråd är att alla medlemmar skall Kranmärka sig. Det betyder att vi tar ställning för en bättre miljö och serverar och dricker färskt, nyttigt och lokalproducerat kranvatten istället för att köpa in förpackat vatten. Inga förpackningar betyder inget avfall, inga transporter och inga utsläpp. Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund fick i november 2019 sitt diplom för kranmärkning men har under en längre tid tagit ställning för en bättre miljö genom att endast servera kranvatten. Diplomet finns bifogat nedan i dokument. (bifoga diplom bland dokument)

Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund använder 100% fossilfria drivmedel
NVK har med Norbergs och Fagersta kommun sedan 2017 ingått i ett projekt kallat ”Fossilfria och Effektiva Transporter i Östra Mellansverige”. NVK har genom detta projekt börjat med HVO, ett fossilfritt drivmedel till fordon. 2019-11-28 beslutades det i direktionen att alla våra fordon, d.v.s. personbilar, lätta lastbilar, tunga lastbilar och maskiner skall använda sig av detta drivmedel.


Sidansvarig:

Lisa Ekberg

Senast ändrad:

Scrolla upp