teknisk förvaltning i Fagersta och norbergs kommun

NVK logotyp
Norbergs kommuns logotyp
Fagersta kommun logotyp

SÖK PÅ SIDAN

Kontakta norra västmanlands kommunalteknikförbund

Postadress:

Box 2, 737 21 Fagersta

Telefon:

0223-446 00

Fax:

0223-164 30

Öppettider:

08.00-12.00 och 13.00-16.00

Besök oss:

Norbergsvägen 19 
737 21 ­Fagersta

Skicka faktura

Lag om krav på e-faktura

Från den 1 april 2019 ska ni som leverantör till Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund (NVK) skicka oss en e-faktura. Observera att PDF inte är ett godkänt format.

I juni 2018 beslutade Riksdagen att anta lagen om e-faktura till följd av offentlig upphandling (SFS 2018:1277). Lagen innebär att alla inköp, oavsett värde, som görs till följd av upphandlingslagarna LOU, LUF, LUFS eller LUK ska faktureras med e-faktura. Inköp som görs av oss, NVK, ska därför faktureras med en e-faktura. Kom även ihåg att ange vår referens i fakturan som ni hittar längre ner.

Ni som e-fakturerar redan idag

Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund tar emot e-faktura i följande format: Svefaktura 1.0. Vårt parts-id är organisationsnummer 2220001552. Vår VAN-operatör är OpusCapita (före detta Itella).

Vi tar även emot e-fakturor via nätverket Peppol i formatet PEPPOL BIS Billing 3. Fram till och med den 31 mars 2021 kan vi också ta emot fakturor i formatet Svefaktura 1 via Peppol, därefter upphör Svefaktura som format i Peppol eftersom det inte längre är ett rekommenderat format för offentliga aktörer och dess leverantörer. För dig som vill kunna skicka Svefaktura 1 till oss även efter den 31 mars 2021 hänvisar vi till att skicka fakturorna via er VAN-operatör.

Kontakta oss via e-post: fakturor@fagersta.se för frågor kring anslutning.

Ni som inte e-fakturerar idag

Om ni inte kan skapa e-fakturor:
Använd vår fakturaportal via OpusCapita för att överföra informationen från pappersfakturan till oss elektroniskt. Du hittar våran fakturaportal här.

Fakturareferenser

För att fakturan ska kunna styras till rätt mottagare i kommunen är det viktigt att alla fakturor förses med namn på beställaren och ett fyrsiffrigt referensnummer. Anger beställaren en egen referens ska denna finnas med på fakturan. Referensnumret ska inte anges i adressen utan i ett separat fält märkt exempelvis ”Er referens”. Dessa uppgifter underlättar vår hantering, men ger också dig som leverantör en ökad säkerhet att betalning sker i tid.

NVK:s referens är: 8999. Om inte annan referens anges.

Pappersfakturor

För er som undantas från lagkravet, exempelvis där avtal tecknats innan 1 april 2019, ser vi gärna att ni också skickar e-faktura enligt ovanstående instruktioner. Om möjlighet inte finns använd nedanstående fakturaadress:

Norra Västmanlands kommunalteknikförbund
Box 90
737 23 FAGERSTA

Adress för påminnelser och övrig ekonomirelaterad information är:

Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund
Norra Västmanlands Ekonomiförvaltning
737 80 Fagersta

Kontakta oss:

Norra Västmanlands Kommunalteknikförbunds fakturor hanteras av Norra Västmanlands ekonomiförvaltning (NVE).

E-post: fakturor@fagersta.se
Telefon: 0223-449 60

Sidansvarig:

Kenneth Berggren

Senast ändrad:

Scrolla upp